Hundvakt dag 2

Hejsan!
Det gick faktiskt bra att passa Max igår! Han var ovanligt lugn, och sov nästan hela kvällen!
För att inte riskerara att han skulle vakna tidigt idag fick han gå ut på gräsmattan lite innan vi gick och la oss. Så idag vaknade vi halv tio! =)
Max ville leka lite på morgonen, men nu ligger han och sover igen.. Jag tror att han tycker att det är ganska tråkigt när inte dom andra hundarna är hemma.
Nu ringde pappa nyss och sa att dom snart skulle åka hemmåt. Det hade tydligen inte gått så jättebra denna gången på hundutställningen. Men Sigge hade iaf fått en 1:a, fast sen åkt ut.

Om några timmar ska jag åka till min Nils! =) Det blir mysigt!

Ha en trevlig helg!

/Carro


Fredag kväll

Hej igen!
Dagen har varit väldigt lugn faktiskt!
Det har gått jättebra att passa både Sigge och Max idag, så det är skönt! Max brukar annars vara väldigt full av energi och vilja leka på kvällarna, men jag tror att han saknar sina brorsor så han ligger mest och vilar i sin korg. Men snart är det dags att gå ut igen. Förut lagade jag som sagt en thaiwok som blev god, men väldigt stark!  Jag tror jag tog i lite för mycket av den röda currypastan... Haha! Jaja man kan inte alltid lyckas, men tycker allt att jag har blivit bättre på att laga mat! Det är Nils matlagningsentusiasm som jag har tagit efter! =)  

Nu kollar jag på  fredagens underhållning- Let's Dance! Jag tänkte snart ta fram lite chips och choklad  som jag får unna mig nu när jag är ensam hemma. Man får ju lyxa till det så gott det går!
Efter Let's dance ska jag kolla på film!

Ha en trevlig kväll! =)

/Carro

Våra hundar!

I min familj har vi alltid haft hund! Mamma och pappas första hund var en labrador som hette Billy, sedan skaffade vi en Engelsk Springelspaniel som hette Bonzo! När han dog så dröjde det några år innan vi bestämde oss för att skaffa hund igen. Men med lite tjat lyckades jag och mamma övertala pappa att skaffa hund igen! Innan hade vi haft större hundar, så när det var tal om en ny hund bestämde vi oss för att skaffa en liten hund. Det var då mina föräldrar upptäckte rasen Parsson Russel. Och nu några år senare har vi tre Parsson Russel hundar, och väntar på en fjärde! ;)


Dogglas


Max


Sigge

Om ca en månad får vi vår fjärde hund som är en tjejvovve som ska heta Stella! =)

Lilla Stella


Lilla bebivovven!!
Det blir nog bra med lite girlpower i ligan! ;)


Hundvakt idag!

Hej!
Idag har jag varit hemma och passat Siggebebis. Sigge är minstingen av våra tre Parsson Russel hundar. När jag började skriva detta inlägget så bestämde jag mig för att låna pappas bärbara dator och då låg Sigge så snällt och vilade på mina ben. 
Sigge är väl den lugnaste av våra hundar kan man säga! 
Nyss kom pappa hem, men det betyder inte att mitt hundvaktsjobb är slut för dagen... Utan idag ska mina föräldrar åka på hundutställning med Dogglas och Sigge. Så jag ska vara hemma med Max! 

Tänkte lägga upp lite bilder på hundarna sedan! Dom är faktiskt väldigt fina! Och Max "Mackan" är en riktig liten charmbubbla! =)

Tillskillnad från igår så är det fint väder idag! Solen skiner och himlen är blå! Nu har nästan all is på marken försvunnit också, så det känns som våren kommer ett steg närmre. Härligt! =)
Är så trött på det kalla vinter vädret, vill verkligen att det ska bli vår NU!

Desstom vill jag börja använda minn skinnjacka som jag köpte i december! =)

Nu ska jag gå och se vad pappa hittade för saker i affären till min thaiwok som jag ska göra ikväll! 

Hejsålänge!

/Carro  

Kladdmuffins!


Prova mitt superenkla recept och få goda muffins till fikat idag! = )

Kladdmuffins!


Hej igen!
Nu har jag bakat muffins det blev 15st ljuvliga chokladmuffins. Planerade egentligen att göra dubbelt sats, men vi hade inte så många ägg...
Hur som helst blev dom lyckade! Väldigt kladdiga, men hey- är det kladdmuffins så SKA dom vara kladdiga! Dom brukar bli helt gudomliga om man ställer in dom i kylen och låter dom stå där i ca en dag, för då segar dom till sig och blir ett hallelujah moment!

Här kommer ett väldigt enkelt och snabbt recept på kladdmuffins:

DU BEHÖVER:
*Pappersformar
* 2 ägg
*2 ½  dl strösocker
* 2 tsk vaniljsocker
*1 krm salt
*4 msk kakao
* ½ tsk bakpulver
*2 dl vetemjöl
* 100g smält smör eller margarin

DETTA SKA DU  GÖRA:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 bakformar på en plåt.
2. Smält matfettet i en kastrull på spisen (fungerar även bra i mikron) och låt svalna.
3. Vispa först ihop ägg och socker med en elvisp.
4. Därefter vispar du ner vaniljsocker, salt, kakao och bakpulvret.
5. Sedan tillsätts slutligen vetemjölet och det smälta matfettet.
6. Vispa snabbt i någon minut så smeten blir jämn.

När smeten är klar sätter du ut pappersformarna på en plåt och klickar ut smeten.

Ett tips är att använda två matskedar när man ska klicka ut smeten, för att få lagom mängd! =)
Sedan är det bara att grädda i ugnen i 200 grader i ca 10min.

När man har tagit ut muffinsen så sjunker dom ihop något och blir därför lite extra sega, och kladdiga! Smarrigt va? =)
Ett annat tips är att lägga en handuk över muffinsarna när de svalnat, så undviker man att dom blir hårda!
Sen som sagt är det bara att sätta in dom i kylen i några timmar så blir dom jättebra!


Lycka till!

/Carro


Tråkigt väder!

Hejsan!
Det var väldigt skönt att ha sovmorgon idag, trodde nästan att det var helg när jag vaknade!
Åh jag blir så irriterad när jag inte kan göra någonting åt dom här tråkiga bloggmallarna. Har suttit nu i säkert en timma och försökt fixa och trixa med olika koder osv, men det gick inte så där jättebra som ni märker.. Fick helt enkelt nöja mig med att byta tråkmall.. Haha jag är helt enkelt inte sådär jättebra på datorer, tråkigt nog...

Men jag hittade en blogg: jessicathatsme.blogg.se
där man kan få hjälp av denna tjejen att designa sin blogg. Beroende på hur mycket man vill göra så kostar det mellan 70-300kr. Men allt det går att läsa om på hennes blogg! =)
Det kanske är något att fundera på?
Det är verkligen så sjukt tråkigt väder idag!  Det ser sådär grått och trist ut, så jag har verkligen inte någon lust att gå ut idag. Varför kan det inte vara lite soligt och klar himmel när man väl är ledig? Det är väl typiskt!
Men det är inte helt fel att bara vara inne och slappa på sin lediga dag!

Jag tror jag ska ta och baka lite kladdmuffins igen, dom blev så goda sist!

Ha det bra så länge så återkommer jag med recept! =)

(My du vill säkert ha det) ;)

/ Carro


Sovdags!

Känner nu att jag börjar bli trött efter en ganska intensiv, men som sagt rolig dag på jobbet! Eftersom jag är ledig imorgon så tänkte jag att jag skulle fortsätta att fixa bloggen då. Får väl så småningom försöka att fixa en snyggare design,  för nu finns det ju bara lite sådär halvtråkiga mallar.. Men man måste ju börja någonstans! =)

Imorgon kommer lönen, så himla härligt! Har verkligen snålat denna månaden och jobbat en massa, så nästa månadslön ser jag redan fram emot! 

Godnatt och sovgott!


Today is a good day!

Hejsan och välkommen till min nystartade blogg! (Det var väl på tiden, eller vad säger du My?)
Nu har jag också precis som så många andra fallit offer för den stora blogg världen! Och nu slipper du ju svara på mina kommentarer under din egen blogg My! ;) Haha!

Skämt å sido, jag har faktiskt funderat på ganska länge på om jag skulle skaffa blogg eller inte, och nu sitter jag här iaf! Får väl se om folk tycker att det är intressant att läsa om mig och mitt liv, om inte annat så är det kul för mig att gå tillbaka och titta vad jag har gjort! =) 

När jag vaknade idag var jag verkligen huuur trött som helst, trodde nästan inte att det var sant när väckarklockan ringde 7.45. Som den äkta snoozarn jag är så sov jag gott i ca 25 min innan det verkligen var dags att gå upp!
Eftersom bussarna här ute på landsbygden inte går så där jävla bra så fick jag ta mig till Floda och ta tåget därifrån, funkar faktiskt ganska bra det med ibland...
Det kändes som om det skulle bli en väldigt lång dag idag.
Min arbetstid idag var 10-30-19.30, och för er som inte vet vart jag jobbar så kan jag tala om att jag är butiksbiträde i en skönhetsbutik  som heter Yves Rocher, där har jag arbetat i snart två månader.

Det har varit lite pirrigt att komma ut i arbetslivet efter det trygga livet på Ny Musik.
Men nu känns det väldigt bra att veta att man själv kämpar för att få in en inkomst och samtidigt faktiskt har roligt på sin arbetsplats! För jag börjar känna mig såpass säker nu så att det känns roligt att gå till jobbet, och dessutom börjar jag lära känna mina arbetskamrater Evelina, Nakita, Jessica och Lea bättre nu så det är också väldigt kul! =)

Och idag var det verkligen en sån där bra dag! Med bra resultat och en lyckad stängning! (Ni som har pratat med mig under dom senaste veckorna vet hur svåårt jag har tyckt det har varit att stänga! Men idag gick det utan besvär, ja nästan iaf... Förutom att Jessica hade glömt kvar ett häfte som hon kopierade under dagen så att själva kopiatorn/faxen höll på att käka upp dagsrapporten som skulle faxas iväg. 
Jag behöll lugnet bra, så jag kom ju på tillsist vad det var för fel så det löste sig och papprerna kunde faxas iväg!

Jag var så stolt när jag gick ut från butiken!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0